Sałatki warzywne
Włoska : bardzo tradycyjna z ziemniaczkami,pokrojoną w kostkę marchewką, jajkiem,zielonym, groszkiem konserwowym ogórkiem ,majonezem, musztardą i przyprawami.
Francuska : tradycyjna ze złocistą kukurydzą, ziemniaczkami, marchewką, gotowanym jajem, konserwowym ogórkiem, porem, majonezem odpowiednio przyprawiona do smaku.
Gdańska: nasza lokalna, z ziemniaczkami, porem, gotowanym jajkiem, rodzynkami, majonezem, solą i pieprzem.
Sałatki z mięsem
Prima : pyszna, z szyneczką drobiową, pieczarką konserwową, ogórkiem konserwowym, majonezem, przyprawiona do smaku.
Australijska : dla miłośników podróży kulinarnych, z soczystą piersią z kurczaka, ryżem, kukurydzą, słodką brzoskwinią i rodzynkami, natką pietruszki ,majonezem, z dodatkiem przypraw.
Z Serem i Kurczakiem : na bogato, z żółtym serem Gouda, piersią z kurczaka, marchewką, papryką konserwową, kukurydzą, zielonym groszkiem, ogórkiem konserwowym, majonezem, i bukietem przypraw.
Z jajem: na wesoło, z szyneczką drobiową, jajkiem, złocistą kukurydzą, groszkiem konserwowym, majonezem i przyprawami.
Sałatki rybne
Śledziowa : uczta dla podniebienia, płat śledziowy marynowany, ogórek konserwowy, świeża, cebulka, koperek, majonez i przyprawy.
Śledź w oleju : najlepszy ze wszystkich, płat śledziowy marynowany, cebulka, olej, natka pietruszki i przyprawy.